29 Grudnia 2016, imieniny Dawida Tomasza Dominika
Strona GlownaPolecaneLista użytkownikówPortalLogowanie
Artykuł
2011-03-25 12:48:06 Wypoczynek

Anna Szmelcer ze stowarzyszenia "Polska wolna od GMO" wypowiedziała się na temat opublikowanego na portalu raciborz.com.pl artykułu "Jesteśmy za mali, by decydować o szkodliwości GMO" .

zobacz artykuł
 
reklama
Dyskusja (2): Anna Szmelcer komentuje postawę radnych Strony: 1Dodaj komentarz
~qiing (2011-04-02 09:43)
Ocena: 0 + | - Cytuj

Czy w sałatce, czy w zupie, czy na  surowo Muchomor sromotnikowy jest trujący zawiera tak jak kukurydza MON 810 toksyczne białko no grzyb ma więcej  rodzajów tych białek.
Jak powiedziałam białko Cry  nie rozkłada się tak jak twierdzą właściciele tego patentu MONSANTO  w naszym żołądku i w żołądku zwierząt
Toksyna ta wytrzymuje  do 1,5 godz w naszym żołądku, wystarczająco długo aby przejść do dwunastnicy o odpowiednim dla niej pH.
Jest jeszcze wiele obaw na temat GMO można je znaleźć wystarczy kupić ważna książkę „Świat według Monsato” Marie-Monique Robin na stronie Obywatela pełna dokumentacja dokonań tej korporacji, czy” Nasiona kłamstwa” Jeffrey M.Smith dostępne jak wyżej.
Czytać warto.
Rośliny z genem Bt produkujące toksyczne białko jak kukurydza MON 810 w USA  są  pod "opieką" instytucji która zajmuję się pestycydami , środkami ochrony roślin a nie żywnością bo Bt jest pestycydem i dlatego nie podlega regulacjom FDA lecz leży w zakresie kompetencji EPA.

Nasze zdrowie, zdrowie naszych zwierząt, czyste środowisko nie liczy się bo jak powiedział wysokiej rangi człowiek MONSANTO  NIE POWINIŚMY BYĆ PYTANI CZY NASZE PRODUKTY SĄ BEZPIECZNE CZY NIE BO W NASZYM INTERESIE JEST SPRZEDAĆ TO GDZIE SIĘ DA I ILE SIĘ DA i wszystko jasne, a jak nie to proszę to zobaczyć.
Kupowanie tych nasion karmienie tym nas i zwierząt uzależnienie się od amerykańskich korporacji NIE LEŻY W INTERESIE POLSKI.

~ręce opadają (2011-04-01 14:36)
Ocena: 0 + | - Cytuj

Ja wiem i to nie z książek, ale z życiowego doświadczenia , że skrobia w surowej postaci nie są akceptowalne przez nasz organizm. Dopiero po obróbce termicznej , tak i to samo jest z innymi produktami. Ziemniak na surowo jest trujący i nic się z tym nie robi. Ludzie mogą jeść na surowo cierpieć no i umierać. Dopiero rzecz nie sprawdzalna w okresie długości naszego życia jest problemem dla tej pani. Jej kalkulacja jest prosta i się nazywa - nie zaszkodzić , a zarobić. Głównie na pseudo zaangażowaniu się w  tzw. empatyczną głupotą w problem bez problemu. Udajesz pani Anno głupią, albo nią jesteś. Pozdrawiam PAN.

Dodaj komentarz
Strony: 1
Szukaj podobnych tematów:
szukanie zaawansowane
Dodaj nowy temat
Logowanie
Ostatnio dodane komentarze
Najdłuższe dyskusje
Ostatnio dodane w tym dziale
Najczęściej komentowane (ostatnie 60 dni)
Najaktywniejsi zarejestrowani komentatorzy
Statystyki
Katalog